fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Portugees Hi Fly neemt A380 vanaf zomer in gebruik

De Portugese leasemaatschappij Hi Fly vliegt vanaf het begin van de zomer met de A380. De maatschappij is de eerste carrier die een A380 een tweede leven geeft. Hi Fly zet het toestel over de hele wereld in.

Het leasebedrijf maakte in augustus 2017 bekend tweedehands A380’s aan de vloot toe te voegen. De toestellen vlogen eerder voor Singapore Airlines.

Trots
Hi Fly’s ceo Paulo Mirpuri is trots op het nieuwe toestel. “We zijn heel blij om de eerste A380 toe te voegen aan de vloot. Dit toestel is de juiste keuze voor veeleisende reizigers”, stelt hij.

Drie klassen
De superjumbo’s worden voor Hi Fly voorzien van 471 stoelen, die in drie klassen worden opgesteld. Op het bovendek komen 72 stoelen voor de businessclass en first class. Op het onderste dek komt de economy class met 399 zitplaatsen. Alle stoelen hebben een eigen inflight-entertainment systeem. Eerder stelde ceo Mirpuri nog tegenover Duitse media dat hij de toestellen zou inrichten voor 560 passagiers.

Vierde airline
Het bedrijf, wat alleen met Airbussen vliegt, wordt na Lufthansa, British Airways en Air France de vierde Europese maatschappij die de A380 gaat inzetten.

Tweedehands
Ongetwijfeld zal ook bij Airbus met argusogen uitgekeken worden naar het moment dat Hi Fly de A380 daadwerkelijk inzet. De Europese vliegtuigbouwer heeft de laatste jaren veel moeite om de A380 te verkopen en hoopt dat er op de tweedehands-markt een betere toekomst ligt.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button