fbpx
Naast het nieuwsRuimtevaart

SpaceShipTwo voltooit supersonische testvlucht | video

Virgin’s SpaceShipTwo heeft een nieuwe belangrijke test afgerond. Het ruimtevaartuig maakte donderdag de eerste bemande supersonische vlucht. Dit meldt Virgin Galactic.

SpaceShipTwo, Unity genaamd, werd voor de testvlucht door moederschip WhiteKnightTwo naar een hoogte van vijftien kilometer gebracht. Daar werd het toestel losgelaten en ging de raketmotor aan. Vervolgens bereikte het toestel een snelheid van mach 1.87. Daarbij kwam het vaartuig tot ruim 25 kilometer hoogte. Na een half uur landde het ruimtevaarttuig weer in de Mojave woestijn in Californië.

Tweede exemplaar
Met SpaceShipTwo wil Virgin Galactic passagiers de ruimte in krijgen. In 2014 stortte het eerste SpaceShipTwo neer tijdens een testvlucht. Hierbij kwam de piloot om het leven en raakte de co-piloot zwaargewond.

Na verbeteringen in het design maakte het tweede toestel in 2016 de eerste glijvlucht. Het is nog onduidelijk wanneer de eerste passagiers mee kunnen aan boord van het ruimtevaarttuig.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button