fbpx
AirlinesBestellingenEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

American Airlines kiest definitief voor de Boeing 787

American Airlines heeft de knoop doorgehakt. De maatschappij kiest definitief voor de aanschaf van nieuwe Boeing 787’s en ziet daarmee af van de order voor 22 A350’s van concurrent Airbus.

Deal
Hiermee heeft Airbus de strijd om de widebody-order verloren van Boeing. American bestelt 47 Dreamliners, waarvan 22 B787-8’s en 25 B787-9’s. Hiermee breidt de maatschappij de huidige vloot van bijna 40 Dreamliners uit. Er is een optie genomen op nog eens 28 toestellen. In totaal wordt er twaalf miljard dollar geïnvesteerd.

CEO Robert Isom sprak in een verklaring van een moeilijke beslissing. Volgens hem was uiteindelijk de belangrijkste afweging om de vloot verder te standaardiseren, waardoor de Boeing 787 als enige keuze overbleef.

A330neo
Lange tijd was het onzeker of de maatschappij zou kiezen voor de A350, de A330neo of de Boeing 787 Dreamliner. Begin dit jaar liet American al doorschemeren dat de pijlen eerst worden gericht op de A330neo. Het is een nieuwe tegenvaller voor het A330neo-programma, dat American uiteindelijk toch voor Boeing kiest. Vorige maand trok Hawaiian Airlines zich ook al terug van de A330-800neo.

US Airways
Van de oudere order voor 22 A350’s is afgezien, nadat de afname tot twee keer toe werd uitgesteld. In 2016 en 2017 schoof American de levering van A350’s als vervanger voor de oudere B767’s en B777’s op de lange baan. De order is ontstaan door de fusie met US Airways, die de vliegtuigen had besteld. Wat de financiële consequentie is voor het annuleren van de bestelling is niet bekend.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button