fbpx
AirlinesFlight ReportsFrequente reizigersNaast het nieuwsReviewsVideo

Flight report: Joon A340 Business | Video

Joon
3 april 2018
AF0864
Parijs CDG – Kaapstad
Business Class

Op uitnodiging van Joon vloog Up in the Sky mee op de eerste (echte) long-haulvlucht van de maatschapij.

Stoel
De businessclass stoelen staan in een 2-2-2 opstelling. Er zijn 30 plekken aan boord van de A340-300. De stoel kan omgetoverd worden in een angle-flat bed van 2 meter. Er wordt geslapen onder een hoek van 175 graden, zo goed als plat dus. De stoel is 61 centimeter (24 inch) breed. Wij zaten op stoel 3L, aan het raam. Bij aankomst lagen een kussen, deken en slippers klaar. Ook was lag er een kleerhanger op de stoel voor de jas.

Crew
De crew is zeer vriendelijk en biedt regelmatig een extra drankje aan of bijvoorbeeld twee desserts als de ‘keuzestress’ denken te ontwaren. De vlucht is lang, bijna 12 uur. De eerste maaltijdservice komt na een ruim uur vliegen.

Catering
Er is keuze uit vier maaltijden. Wij nemen de chicken-lemon en die bevalt goed. Er zijn overigens eerst voorafjes, een kleine risotto en een pate. Na het hoofdgerecht is er een selectie kazen en dan zijn er toetjes: verschillende soorten ijs, kleine taartjes en/of vers fruit. Zo’n twee uur voor landing is er nog een kleinere maaltijd. De Champagne aan boord is van Taittinger.

IFE
Er is een 15,6 inch touchscreen voor de IFE. Volgens de folder staat er 1200 uur aan beeldmateriaal op. Er is een flinke keuze aan films en TV-series. Een noiseless koptelefoon ligt klaar. Deze gaat op de oren en niet een schelp die er overheen gaat. Het systeem valt een keer keer uit, maar werkt na reset door de crew prima. Joon heeft ok wifi met nog een tweede selectie aan kortere programma’s. Internet is niet aanwezig in de A340.

(Premium)Economy
Bekijk ook de video’s van de premium economy en economy cabine hieronder.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button