AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

JetBlue vertrouwt op Pratt&Whitney’s voor A320neo

De Amerikaanse carrier JetBlue heeft bij Pratt & Whitney 170 motoren besteld. De krachtbronnen moeten de 85 A320neo’s van de maatschappij aandrijven. Dit heeft JetBlue bekendgemaakt.

De luchtvaartmaatschappij uit New York had bij Pratt & Whitney al een order staan voor de motoren van veertig A320neo’s, maar heeft dat nu uitgebreid naar motoren voor alle 85 bestelde toestellen. Ook mag Pratt & Whitney het onderhoud van de motoren uitvoeren. De eerste A320neo moet in 2019 aan JetBlue geleverd worden.

Onderhandelingen
Beide partijen hebben lang onderhandeld over het nieuwe contract. “We vertrouwen erop dat we een goede keuze gemaakt hebben om onze vloot aan te drijven”, stelt chief financial officer Steve Priest. JetBlue is al sinds 2000 klant bij Pratt & Whitney. “We waarderen het voortdurende vertrouwen van JetBlue met de keuze voor deze motor”, aldus Pratt & Whitney president Chris Calio

Problemen
De keuze voor Pratt & Whitney zal niet iedere airline achteraf goed bevallen zijn. De motoren die de A320neo’s aandrijven, veroorzaken al sinds 2015 problemen bij diverse airlines. Onder andere Lufthansa, IndiGo en Qatar Airways hadden problemen met de krachtbronnen. Het meest recente probleem zit in de hogedrukcompressor, waar een verkeerd zegel gebruikt is. Voor de motorbouwer betekent dit een flinke financiële tegenvaller. Ongeveer 98 motoren moeten aangepast worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button