AirlinesNieuwsProfessional

Rijksambtenaren mogen weer vliegen met Insel Air

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft rijksambtenaren toestemming gegeven om weer te vliegen met Insel Air. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Een jaar geleden werden ambtenaren verboden om met de Curaçaose maatschappij te vliegen. Het Kabinet maakte zich zorgen over de vliegveiligheid.

Toezicht
Van Nieuwenhuizen heeft het verbod opgeheven op advies van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Volgens de ILT zijn het effectief en onafhankelijk toezicht door de CCAA, de luchtvaartautoriteit op Curaçao, weer op orde. De ILT heeft hieraan bijgedragen volgens de minister.

Problemen
Sinds februari vorig jaar mochten ambtenaren niet meer instappen bij Insel Air. Er waren al langere tijd problemen met de veiligheid en het toezicht daarop. Omdat de maatschappij als enige maatschappij tussen de omliggende eilanden vliegt, ontstonden logistieke problemen. Zo moesten ambtenaren soms honderden kilometers omvliegen via Puerto Rico.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/