fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Rijksambtenaren mogen weer vliegen met Insel Air

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft rijksambtenaren toestemming gegeven om weer te vliegen met Insel Air. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Een jaar geleden werden ambtenaren verboden om met de Curaçaose maatschappij te vliegen. Het Kabinet maakte zich zorgen over de vliegveiligheid.

Toezicht
Van Nieuwenhuizen heeft het verbod opgeheven op advies van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Volgens de ILT zijn het effectief en onafhankelijk toezicht door de CCAA, de luchtvaartautoriteit op Curaçao, weer op orde. De ILT heeft hieraan bijgedragen volgens de minister.

Problemen
Sinds februari vorig jaar mochten ambtenaren niet meer instappen bij Insel Air. Er waren al langere tijd problemen met de veiligheid en het toezicht daarop. Omdat de maatschappij als enige maatschappij tussen de omliggende eilanden vliegt, ontstonden logistieke problemen. Zo moesten ambtenaren soms honderden kilometers omvliegen via Puerto Rico.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button