AirlinesFrequente reizigerNieuws

Air France maakt zich op voor stakingsestafette

Air France, de zustermaatschappij van KLM, maakt zich op voor een nieuwe ronde van stakingen van het personeel. De maatschappij verwacht dat een kwart van de vluchten hierdoor uitvalt.

Werkonderbrekingen
Dat laat Air France weten. Deze week wordt op de dinsdag en woensdag gestaakt en ook voor de komende weken staan alweer werkonderbrekingen in de planning. De vluchtschema’s van zowel Air France als Joon worden hierdoor geraakt.

Loonsverhoging
Voor volgende week hebben de vakbonden ook opgeroepen tot stakingen op de dinsdag en woensdag. Voor de week erna gaat het om maandag (23 april) en dinsdag (24 april). De vakbonden die de verschillende disciplines binnen de maatschappij vertegenwoordigen, zetten zo hun eis voor een loonsverhoging kracht bij.

Annuleren
In februari en maart werd ook al gestaakt bij Air France, net als eerder deze maand. De maatschappij laat weten dat passagiers een dag van tevoren kunnen kijken of hun vlucht al dan niet getroffen wordt door de acties. Reizigers kunnen dan omboeken of annuleren en hun geld terugkrijgen.

Inflatie
Onder andere pilotenvakbond SNPL roept zijn achterban op het werk neer te leggen om af te dwingen dat de lonen omhoog gaan. Over de hele linie wil het personeel bij Air France er 6 procent meer loon bij. Zij stellen dat de lonen al jaren geen gelijke tred houden met de inflatie. Bovendien boekt Air France-KLM goede financiële resultaten, wat ruimte zou bieden voor hogere lonen.

Concurrentiepositie
De hoogste baas van Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, gaf medio maart aan niet in te kunnen gaan op de eis van 6 procent meer salaris. Hij vond dat het bedrijf de werknemers al een realistisch voorstel had gedaan. Een grotere loonsverhoging zou de concurrentiepositie van de maatschappij in gevaar brengen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button