AirlinesFrequente reizigerNieuws

Lufthansa schrapt meer dan 800 vluchten

Lufthansa schrapt dinsdag 10 april meer dan 800 van de 1.600 geplande vluchten, waaronder 58 langeafstandsvluchten, zo laat de maatschappij weten.

Staking
In totaal zullen zo’n 90.000 reizigers hinder ondervinden van de meer dan 800 vluchten die geannuleerd worden. De Duitse vakbond ‘Vereinte Dienstleitungsgewerkschaft’ (Ver.di) roept ambtenaren op die werkzaam zijn bij federale en lokale overheden, inclusief luchthavens, om 10 april het werk neer te leggen. De luchthavens die getroffen worden door de staking zijn Frankfurt, München, Keulen en Bremen.

Loon
Met de staking hoopt de vakbond de eis om het loon voor ambtenaren met 6 procent te verhogen, kracht bij te zetten. Grondmedewerkers, een deel van de brandweer op de luchthavens en service medewerkers leggen tussen 05:00 en 18:00 uur lokale tijd het werk neer. De derde onderhandelingsronde over deze looneis vindt op zondag 15 en maandag 16 april plaats.

Schema
Volgens Lufthansa zullen de vluchten van de Duitse luchtvaartmaatschappij vanaf woensdag 11 april weer volgens schema vliegen. De maatschappij vraagt reizigers van vluchten die wel vertrekken, eerder op de luchthaven te komen. Zij moeten rekening houden met vertragingen en langere wachttijden bij het inchecken en de paspoortcontroles.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/