fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalVliegvelden

Meer winterslots overgeheveld naar zomer dan gedacht

Er zijn in de winter meer slots ongebruikt gebleven dan eerst gedacht. Deze worden nu overgeheveld naar de zomer. Dat blijkt uit cijfers gepubliceerd door de slotcoördinator. Een kwart van de ‘nieuwe’ slots is beschikbaar als nachtslot.

Aangepast
De slotcoördinator laat weten dat zij een aangepaste capaciteitsdeclaratie van Schiphol heeft ontvangen. Daar in staat dat er in het zomerseizoen 3612 extra slots voor een start of landing beschikbaar zijn voor de zomerperiode van 2018. Het totale aantal gaat zodoende naar 317.352.

Nachtslots
Een deel van die 3.612 zijn beschikbaar in de nacht. Ook hier geldt dat in de winter niet alle beschikbare slots gebruikt zijn. Er worden 926 nachtslots overgeheveld, waarmee het totale aantal op 24.145 uitkomt voor de zomer.

Meer
De 3612 slots zijn er meer dan eerst gedacht. In februari zei Schiphol-topman nog tegen Up in the Sky dat hij uit ging van 2.500 tot 3.500 ongebruikte winsterslots. Later zong het aantal van 2.000 rond. In de rechtszaak aangespannen door Corendon werd geëist dat er 2.700 zouden worden overgeheveld. Dat zijn er nu dus bijna 1.000 meer geworden. Dit aantal nieuwe zomerspots betekent ruim een procent meer starts en landingen. Voor een retourvlucht zijn twee slots nodig, waardoor het aantal mogelijke retourvluchten dus met 1.806 zal stijgen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button