fbpx
IncidentenMilitairNieuwsProfessional

Veel dodelijke incidenten tijdens militaire vluchten VS

Vorige week vielen er in totaal zeven doden bij ongevallen tijdens trainingsvluchten van de Amerikaanse krijgsmacht, zo meldt Business Insider.

Incidenten
Bij de incidenten die zich afgelopen week voordeden, tijdens trainingsvluchten van de Amerikaanse defensie, lieten zeven militairen het leven. Begin vorig week crashten er vier toestellen binnen 48 uur. Een helikopter, een Sikorsky CH-53E Super Stallion, stortte neer, waarbij vier mariniers om het leven kwamen. Tijdens het opstijgen crashte een AV-8B straaljager en tijdens een landing raakte een andere CH-53E beschadigd. Later in de week stierf een piloot toen een F-16 van het demonstratieteam USAF Thunderbirds neerstortte.

Apache
Aan het einde van de week, op vrijdag 6 april, kwamen twee Amerikaanse militairen om het leven toen een Apache helikopter neerstortte tijdens een routine trainingsvlucht in Fort Campbell in de Amerikaanse staat Kentucky. Met het helikopterincident kwam het aantal gestorvenen tijdens een training vorige week uit op zeven.

Crisis
In de weken daarvoor waren er ook al verschillende incidenten met toestellen van de Amerikaanse defensie, zoals een crash van een F-18 Super Hornet, waar ook twee piloten om het leven kwamen. Een woordvoerder van het Pentagon wil tegenover Business Insider niet spreken over “een golf van incidenten” en er is volgens de woordvoerder ook geen “crisis” gaande bij de USAF.

Bezuinigingen
Voormalig F-15 piloot en luchtmacht kolonel Darren Sorenson, denkt dat de vele incidenten te maken hebben met bezuinigingen. Hierdoor is er minder geld vrijgemaakt voor onderhoud, wat kan leiden tot grotere kans op incidenten. Daarnaast wordt de vloot van de Amerikaanse luchtmacht sinds 2001 constant ingezet bij operaties in Irak, Afghanistan en Syrië. Het Pentagon gaat alle incidenten individueel onderzoeken.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button