AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM ziet bijna 10% meer reizigers in eerste kwartaal

KLM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 9,7 procent meer passagiers vervoerd dan vorig jaar. In totaal stapten iets meer dan 7,7 miljoen mensen in een KLM vliegtuig, zo meldt de maatschappij.

Maart
Het eerste kwartaal voor KLM is er eentje met positieve cijfers, de maand maart draagt hieraan bij. Ook al was het aantal passagiers dat in maart het vliegtuig nam van KLM procentueel gezien lager dan over het kwartaal genomen, maand op maand steeg het aantal reizigers met 8,7 procent. In maart vlogen 2,729 miljoen mensen met KLM. De bezettingsgraad steeg ook met 2,8 procentpunt naar 89 procent.

AFKLM
Voor de gehele Air France-KLM groep steeg het aantal vervoerde passagiers in maart met 4,2 procent ten opzichte van dezelfde maand het jaar ervoor. In totaal vlogen 6,9 miljoen mensen met KLM, Air France en HOP!.

Staking
Volgens de cijfers bedraagt de financiële schade, doordat medewerkers tussen 22 februari en 11 april zeven dagen het werk neerlegden, bij Air France 170 miljoen euro.

Transavia
Bij Transavia steeg het aantal vervoerde passagiers met 14,2 procent ten opzichte van maart 2017. In totaal vlogen 1,1 miljoen passagiers met de maatschappij in maart. De bezettingsgraad steeg naar 93,7 procent.

Prestatie
KLM directeur-president Pieter Elbers is blij met het kwartaalresultaat: “Vergeleken met het eerste kwartaal van 2017, stegen de passagiersaantallen voor het KLM-netwerk met 9,7%. Een mooie prestatie die alle medewerkers met elkaar hebben neergezet, ondanks de operationele uitdagingen, zoals de slechte weersomstandigheden in Europa”.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen