AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Lion Air koopt vijftig Boeing 737 MAX 10’s

Lion Air heeft bij Boeing vijftig 737 MAX 10 toestellen gekocht, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer. De cataloguswaarde van de vliegtuigen bedraagt 6,24 miljard dollar (5,06 miljard euro).

MAX
De aankoop van de vijftig MAX 10’s is de grootste incrementele aankoop van de MAX 10 variant. De Indonesische Lion Air Group was de eerste gebruiker van de MAX 8 en de eerste klant die de MAX 9 ontving.

10
De Boeing 737 MAX 10 biedt plaats aan 180 tot 204 passagiers in een twee klasse indeling, het maximaal aantal stoelen dat in het toestel geplaatst kan worden zijn er 230. Het vliegtuig kan een afstand van 6.110 kilometer overbruggen, aangedreven door de LEAP 1-B motoren van CFM International. De MAX 10 is 43,8 meter lang en heeft een vleugelspanwijdte van 35,9 meter.

Grootste
Lion Air is de grootste klant van de 737 MAX met 201 bestellingen en 150 opties. Ook het Indiase Jet Airways heeft interesse uitgesproken om een grote bestelling te plaatsen voor de MAX familie, het zou gaan om een order van 75 toestellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/