fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Recordaantal reizigers 1e kwartaal voor Brussels Airport

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Brussels Airport een recordaantal passagiers, meer dan 5,2 miljoen personen, ontvangen. Dat is een stijging van 5,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo meldt de Belgische luchthaven.

Kwartaal
De stijging van het aantal passagiers dat via Brussels Airport in het eerste kwartaal van dit jaar reisde, is vooral te danken aan de uitbreiding van het intercontinentale netwerk. Dit was vooral te merken aan de transferpassagiers en de reizigers die langeafstandsvluchten namen. Deze groep steeg met 13,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Het lokaal aantal opstappende passagiers steeg met 3,7 procent.

Maart
In maart passeerden 1.961.759 reizigers de luchthaven, een stijging van 4,4 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De paasvakantie in de laatste week van maart droeg hieraan bij, met een groei van 4,7 procent aan lokaal opstappende passagiers, en 13,7 procent meer reizigers die een overstap op de luchthaven maakte.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen daalde in het eerste kwartaal met 2,1 procent naar 52.346 bewegingen. Vergeleken met maart vorig jaar daalde het aantal vliegbewegingen met 3,8 procent naar 18.797.

Vracht
Over het eerste kwartaal genomen daalde het aantal ton vracht dat met het vliegtuig vervoerd werd met 2,1 procent naar 133.243 ton. Kijkende naar de maand maart steeg het aantal ton vracht met 0,3 procent in vergelijking met maart 2017 naar 50.609 ton.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button