fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

SAS plaatst aanvullende order van vijftig A320neo’s

Scandinavian Airlines heeft bij Airbus een bestelling geplaatst voor vijftig A320neo’s, zo meldt de Zweedse luchtvaartmaatschappij.

Bestelling
De bestelling volgt een eerder geplaatste order voor dertig A320neo’s, waarvan de airline in oktober 2016 de eerste in ontvangst nam. Van die dertig toestellen heeft SAS er op dit moment 17 in dienst. Met de bestelling van nog eens vijftig A320neo’s zal de maatschappij tegen 2023 alleen dit type vliegtuig in de vloot hebben.

Levering
De vijftig bestelde A320neo’s zullen in twee delen aan de maatschappij, met het hoofdkantoor in Stockholm, geleverd worden. De eerste levering staat gepland voor het voorjaar van 2019, tot en met 2021 worden er nog 14 toestellen geleverd via verhuurders. De resterende 35 vliegtuigen zullen tot en met 2023 direct door Airbus geleverd worden.

A320neo
De Airbus A320neo toestellen gebruiken de laatste technologieën zoals zuinigere motoren en nieuwe sharklets (de gebogen uiteinden van de vleugels). Beide zorgen ervoor dat het toestel tot vijftien procent minder brandstof verbruikt. In 2020 zou het brandstofverbruik tot 20 procent lager moeten liggen door de nieuwe technieken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button