fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijk

Zieke kinderen voor één dag piloot in Hoogeveen

Op zaterdag 14 april organiseert stichting Hoogvliegers, op het vliegveld van Hoogeveen, de hoogvliegdag. Daar kunnen ernstig zieke kinderen voor één dag piloot worden.

Ziek
De hoogvliegdag is voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar die ernstig ziek zijn. Op 14 april mogen zij, onder begeleiding van professionele piloten, vliegen in een (sport)vliegtuig. Daarnaast kunnen kinderen die ziek zijn en daardoor bedlegerig, met een ambulancevliegtuig alsnog een vlucht maken.

Brevet
De kinderen die tijdens de dag gevlogen hebben, ontvangen ook een vliegbrevet. De vluchten worden uitgevoerd met 14 sportvliegtuigen afkomstig van vliegveld Hoogeveen en andere Nederlandse vliegvelden. In totaal zijn er op de dag ruim 40 vrijwilligers actief om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Activiteiten
Naast de vlucht kunnen de kinderen gebruik maken van vliegsimulatoren en geeft de brandweer met een hoogwerker de kinderen de mogelijkheid om van grote hoogte over het vliegveld uit te kijken. Een springkussen, clowns en verschillende honden en ander knuffeldieren maken de dag verder af.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button