IndustrieInnovatieOverig nieuwsProfessional

Airbus zet drone in voor inspectie vliegtuigen | Video

Airbus zet drones in voor het inspecteren van vliegtuigen. Het geautomatiseerde controlesysteem reduceert de tijd die nodig is om een toestel te onderzoeken, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Drone
De drone is zo ingesteld dat het geschikt is voor gebruik binnen een hangaar. Zodra de drone door de bestuurder geactiveerd wordt, volgt het een voorgeprogrammeerde route. Tijdens de vlucht maakt de drone scherpe foto’s van de buitenkant van het toestel. Met een lasersysteem houdt de drone een veilige afstand van het vliegtuig en kan het niet tegen obstakels botsen.

Tijd
Met de inzet van de Airbus Advanced Inspection Drone, wordt de tijd die het visueel inspecteren van vliegtuigen in beslag neemt teruggedrongen. Hierdoor kunnen de toestellen sneller weer in dienst worden genomen. Als alles volgens planning verloopt zal de drone in het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn voor bedrijven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button