fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Ballast Nedam en TAV bouwen nieuwe pier Schiphol

Ballast Nedam en TAV Construction gaan de nieuwe pier op Schiphol bouwen. De luchthaven heeft de aannemerscombinatie de opdracht gegund.

Pier
De opdracht omvat het realiseren van de nieuwe pier, de gatehuizen en de omringende infrastructuur voor de vliegtuigopstelplaatsen. De pier krijgt een totale oppervlakte van 55.000 vierkante meter. Er komen vijf gates voor narrowbody-vliegtuigen aan de noordzijde en drie gates voor widebody-toestellen aan de zuidzijde. De gates aan de zuidzijde kunnen ook worden gebruikt door zes narrowbody’s. Er wordt rekening gehouden met de toekomstige realisatie van twee extra widebody gates aan de zuidzijde.

2019
COO Birgit Otto van Royal Schiphol Group spreekt van een uitdagende opgave. “Met de gezamenlijke kennis van deze partijen kunnen wij de luchtvaartmaatschappijen en de passagiers op de meest efficiënte wijze voorzien van additionele capaciteit en moderne voorzieningen op Schiphol. Daarbij moet het project gerealiseerd worden zonder dat de veiligheid of de capaciteit op de luchthaven in het geding komen. De nu gekozen joint venture heeft alles in zich om deze uitdagende opgave te laten slagen en de eerste ingebruikname van de pier eind 2019 waar te maken.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button