fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Drie biedingen voor noodlijdend Alitalia

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft van drie partijen een bod ontvangen ter overname van de noodlijdende airline, zo melden verschillende Europese media, nadat Italiaans persbureau ANSA het nieuws dinsdag naar buiten bracht.

Lufthansa
Van de drie partijen is Lufthansa er één van. De Duitse maatschappij twijfelde in aanloop van de biedingen of het wel wilde meebieden. Op een gegeven moment zou Lufthansa wel op een kleiner Alitalia willen bieden, met minder vliegtuigen en personeel, maar trok zich daarna weer terug, om nu alsnog één van de drie bieders te zijn.

EasyJet
EasyJet heeft een aangepast bod gedaan op Alitalia. De vraag is of dat in samenwerking met Air France-KLM is. Volgens een bron van Bloomberg News, zouden easyJet, Air France-KLM en investeringsmaatschappij Cerberus, de handen ineen hebben geslagen om een bod te doen. Eerder dit jaar zei de Italiaanse minister van Industrie hetzelfde. Een woordvoerder van Air France-KLM liet via mail aan Bloomberg News weten: “Air France-KLM ontkent iedere vorm van interesse om te bieden op Alitalia”.

Derde
Wie de derde partij is in de biedingsstrijd rond de Italiaanse maatschappij is nog een niet bekend. Ryanair toonde eerder ook interesse in Alitalia, maar haakte daarna af om zich te focussen op interne problemen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button