AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Drie biedingen voor noodlijdend Alitalia

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft van drie partijen een bod ontvangen ter overname van de noodlijdende airline, zo melden verschillende Europese media, nadat Italiaans persbureau ANSA het nieuws dinsdag naar buiten bracht.

Lufthansa
Van de drie partijen is Lufthansa er één van. De Duitse maatschappij twijfelde in aanloop van de biedingen of het wel wilde meebieden. Op een gegeven moment zou Lufthansa wel op een kleiner Alitalia willen bieden, met minder vliegtuigen en personeel, maar trok zich daarna weer terug, om nu alsnog één van de drie bieders te zijn.

EasyJet
EasyJet heeft een aangepast bod gedaan op Alitalia. De vraag is of dat in samenwerking met Air France-KLM is. Volgens een bron van Bloomberg News, zouden easyJet, Air France-KLM en investeringsmaatschappij Cerberus, de handen ineen hebben geslagen om een bod te doen. Eerder dit jaar zei de Italiaanse minister van Industrie hetzelfde. Een woordvoerder van Air France-KLM liet via mail aan Bloomberg News weten: “Air France-KLM ontkent iedere vorm van interesse om te bieden op Alitalia”.

Derde
Wie de derde partij is in de biedingsstrijd rond de Italiaanse maatschappij is nog een niet bekend. Ryanair toonde eerder ook interesse in Alitalia, maar haakte daarna af om zich te focussen op interne problemen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/