IncidentenMilitairNieuwsProfessionalVeiligheid

Eurocontrol waarschuwt voor mogelijke luchtaanval Syrië

De Europese luchtverkeersleiding, Eurocontrol, waarschuwt luchtvaartmaatschappijen dat ze voorzichtig moeten zijn ten oosten van de Middellandse zee. Dit wegens een mogelijke luchtaanval op Syrië in de komende 72 uur.

Raketten
Als er raketten worden afgevuurd op Syrië, aangevoerd door de Amerikaanse president Trump en zijn westerse bondgenoten, is dit een reactie op een dodelijke aanval met gifgas in de Syrische stad Douma. De raketten die vanuit de lucht en/of vanaf de grond worden afgevuurd kunnen mogelijk de radioapparatuur en navigatie van de vliegtuigen in de war brengen.

Straffen
De raketaanval, als het uitgevoerd wordt, is een manier om de Syrische president Bashar Assad te straffen voor een, vermoedelijke, gifgasaanval. Assad liet afgelopen zaterdag raketten afvuren op een stad dat in hadden was van de rebellen. Zij hielden het al lang uit tegen het leger van de overheid.

Trump
Trump reageerde hierop door zijn geplande reis naar Latijns-Amerika te annuleren en zich op het incident in Syrië te richten. Hij liet maandag weten dat hij een snel en krachtig antwoord wil geven, zodra de verantwoordelijkheid van Syrië bewezen is in de gifgasaanval.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button