LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Paardenhotel Luik Airport krijgt het druk

Op Luik Airport is een paardenhotel gevestigd dat de komende twee weken zo’n 300 paarden ontvangt die deelnemen aan de Longines Global Championship Tour 2018 (LGCT), zo meldt het Belgische vliegveld.

Paarden
De komende twee weken zullen zo’n 300 paarden van over heel de wereld, één of meerdere nachtjes logeren in het paardenhotel op Luik Airport. De paarden die meedoen aan de LGCT zijn hun reis eind maart begonnen in Mexico, zijn daarna doorgereisd naar Miami en zullen nu via Luik doorreizen naar verschillende bestemmingen zoals Shanghai, Madrid en Parijs.

Voorzieningen
De paarden die in het, hiervoor speciaal ingerichte, hotel verblijven kunnen gebruik maken van 55 stallen met een oppervlakte van 3 bij 5 meter of 6 bij 5 meter, warm en koud water, speciale vloeren en opritten die de hoeven van de paarden niet beschadigen. Jaarlijks worden er zo’n 3.000 paarden via Luik Airport vervoerd.

Verzorgers
Waar de paarden in het hotel te eten krijgen, moeten de verzorgers naar restaurants in de buurt, maar kunnen ze wel gebruik maken van gratis wifi.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button