fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

Qantas vergroot capaciteit Airbus A380

Qantas doet voorlopig geen afstand van haar A380-vloot. De maatschappij heeft Airbus de opdracht gegeven het interieur van de toestellen aan te passen, zodat de capaciteit wordt vergroot.

Deuren
Er komt meer ruimte voor premium economy-passagiers. Op het bovendek wordt door middel van een Cabin-Flex optie plaatsgemaakt voor elf extra zitplaatsen. Hiervoor wordt de derde rij deuren buiten gebruik gesteld. Aangezien er op de bovenverdieping minder passagiers verblijven, volstaan de resterende deuren voor een snelle evacuatie.

Airbus biedt deze optie als een van de ‘cabin enablers’ voor de A380, om de capaciteit van het type te vergroten. De vliegtuigbouwer probeert hiermee de A380 interessanter te maken voor maatschappijen.

2019
Qantas wordt de launch customer van Cabin Flex. De maatschappij voorziet vanaf medio 2019 de hele A380-vloot van de extra stoelen. Gelijktijdig gaat ook de businessclass op de schop. Rond 2020 is de vernieuwing voltooid.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button