AirlinesCargoOverig nieuwsProfessional

Qatar Airways tekent intentieverklaring voor vijf 777F’s

Qatar Airways heeft een intentieverklaring ondertekend waarin de maatschappij aangeeft vijf Boeing 777 vrachtvliegtuigen te willen kopen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Bestelling
Volgens de topman van Qatar Airways, Akbar Al Baker, is de een bestelling een investering. “Als ‘s werelds derde grootste luchtvrachtvervoerder, blijft Qatar Airways investeren in de vloot, we verwachten van Boeing dan ook niets anders dan perfectie. We zijn er zeker van dat Boeing dat blijft leveren”, aldus Al Baker. Aan de bestelling van de vijf Boeing 777F’s (Freighter), hangt een prijskaartje van 1,7 miljard dollar (1,37 miljard euro).

777F
De Boeing 777F is een vrachtvliegtuig dat een afstand van 9.070 kilometer kan overbruggen met een volledig gevuld ruim. In totaal kan het toestel 102.000 kilo vervoeren en heeft het een topsnelheid van 896 kilometer per uur. Het toestel is 18,99 meter hoog, 63,73 meter lang en heeft een vleugelspanwijdte van 64,80 meter.

Vloot
Qatar Airways heeft een vloot van bijna 100 Boeing vliegtuigen en heeft ongeveer hetzelfde aantal vliegtuigen nog in het bestelboekje van Boeing staan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button