AirlinesFrequente reizigerNieuws

Wizz Air plaatst nieuwe stoelen in 110 Airbus A321neo’s

Low-cost maatschappij Wizz Air heeft bij het Italiaanse bedrijf GEVEN nieuwe stoelen besteld voor 110 Airbus A321neo’s, zo meldt de airline. De stoelen zullen vanaf volgend jaar in gebruik worden genomen.

Stoelen
De stoelen van Geven hebben volgens Wizz Air “een typisch Italiaans design”. De stoelen worden bekleed met bewerkt leer in de kobaltblauwe kleur van de Hongaarse maatschappij. Er wordt door de stoelen een kwart meer knieruimte gecreëerd, doordat het lectuurvak lager geplaatst wordt. Ook de dunne rugleuning draagt hieraan bij. De zogeheten ‘Essenza’ stoelen zijn lichter van gewicht dan de huidige, waardoor minder brandstof verbruikt wordt.

Airbus
De beslissing van Wizz Air werd aangekondigd op de Aircraft Interiors Expo 2018 in het Duitse Hamburg. De nieuwe stoelen worden in 110 Airbus A321neo’s geplaatst, waarvan de eerste in januari volgend jaar geleverd zal worden. De resterende toestellen worden in de daaropvolgende vijf jaar geleverd. Op dit moment heeft de maatschappij 93 vliegtuigen van Airbus, zowel A320’s en A321’s.

Geven
Geven, het Italiaanse bedrijf uit Napels, levert sinds 2007 de stoelen voor Wizz Air. Toen schafte de maatschappij de eerste A320’s aan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button