KLMNieuws

Air France-KLM vliegt 500 keer per week naar Afrika

Wekelijks voeren de maatschappijen van de Air France-KLM groep 489 vluchten uit naar 51 bestemmingen in Afrika. Dankzij de partnerschappen met Kenya Airways, Air Côte d’Ivoire en Kalula zijn er nog eens 54 extra bestemmingen die met een overstap bereikt kunnen worden.

Bestemmingen
Het noorden van Afrika wordt vooral bediend door Transavia. De maatschappij heeft er vijftien bestemmingen. De helft daarvan worden ook door Air France aangevlogen. De meeste bestemmingen bevinden zich in Marokko.

Air France is met name actief in westelijk Afrika. De maatschappij vliegt naar 23 plekken. Drie daarvan worden ook door KLM aangevlogen. Daarnaast vliegt KLM als enige maatschappij van de groep op Monrovia. KLM is verder vooral in het oosten en zuiden actief, er zijn in die regio’s negen bestemmingen. Op twee na worden ze dagelijks aangevlogen.

Twee van die KLM bestemmingen (Nairobi en Johannesburg) worden ook door Air France aangevlogen. Joon is actief op Kaapstad en Cairo.

Groei
Frank Legré, senior vice President Africa zegt tegen Up in the Sky dat Afrika een belangrijk continent is voor de groep. “De afgelopen twee jaar hebben we er zes nieuwe bestemmingen geopend.” Jaar-op-jaar is er een toename van internationaal verkeer van zo’n 20 procent. “De groei zal de komende jaren door partnerschappen en allianties komen.” Legré is blij met het toetreden van Air France aan de KLM-Kenya Airways joint venture. “Het zorgt voor aanzienlijk meer bestemmingen”, zegt hij. In 2012 heeft Air France Air Côte d’Ivoire weer in het zadel geholpen. De Fransen hebben nu een 11 procentaandel in de Afrikaanse maatschappij.

Service
Voor Afrika gelden op de meeste vluchten ruimere bagage-regels dan op de rest van het long-haul netwerk. Air France heeft personeel op het vliegveld speciaal voor de van en naar Afrika reizende passagiers. Ze helpen dagelijks zon 5.000 reizigers met bijvoorbeeld check-in en connecties. Aan boord zijn Afrikaanse films en muziek.0 Daarnaast biedt de groep ondersteuning voor ondernemers met het Club Africa onderdeel van het BlueBiz-programma.

Lees ook: In Afrika staan ze in de rij voor een Air France-ticket

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen