fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Het wordt nog veel drukker op Schiphol in meivakantie

Wie dacht dat het vorig jaar al druk was op Schiphol in de meivakantie, kan zijn borst natmaken. Dit jaar wordt het nog veel drukker.

Wachtrijen
In de week van de officiële meivakantie reizen 7 tot 8 procent meer mensen via de Amsterdamse luchthaven dan in dezelfde week vorig jaar. Toen leidde de drukte tot lange wachtrijen bij de incheckbalies en beveiliging.

KLM
Schiphol roept reizigers op niet veel eerder dan twee of drie uur voor vertrek, voor respectievelijk Europese en intercontinentale vluchten, op de luchthaven aanwezig te zijn. Vorig jaar riep KLM reizigers op voor alle vluchten drie uur voor vertrek op Schiphol te zijn.

Drukste
“Het advies is om niet veel eerder te komen, want dan staan reizigers onnodig in de rij voor vluchten die eerder vertrekken”, aldus de luchthaven. In de periode van 20 april tot en met 14 mei verwacht Schiphol zo’n 5,2 miljoen reizigers. “De drukste dag wordt vrijdag 4 mei, met 226.000 reizigers.”

Beveiligingscontrole
Dat zijn er maar 4.000 minder dan op de drukste dag ooit op de luchthaven, op 31 juli afgelopen jaar. In de meivakantie vorig jaar liep het met name spaak bij de beveiligingscontrole. Daar wordt de bezetting ten opzichte van vorig jaar nu met ruim 20 procent verhoogd, zegt Schiphol.

Verantwoordelijk
De luchthaven adviseert passagiers zo min mogelijk handbagage mee te nemen, zodat het controleproces sneller gaat. Schiphol wijst er ook op dat niet alleen zij, maar ook andere partijen verantwoordelijk zijn voor ‘een goede doorstroming’. De luchtvaartmaatschappijen, die verantwoordelijk zijn voor het inchecken en de marechaussee, die de grenscontrole doet. Dit laatste geldt alleen voor niet-Schengen bestemmingen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button