AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa vervoert significant meer passagiers in maart

Lufthansa heeft de vervoerscijfers voor de maand maart bekend gemaakt. Er vlogen in totaal 11,1 miljoen passagiers met alle airlines die onder de Duitse luchtvaartmaatschappij vallen, een stijging van 15,7 procent ten opzichte van dezelfde maand het jaar ervoor.

Reizigers
De 11,1 miljoen reizigers zorgden ook voor beter gevulde toestellen. De bezettingsgraad steeg met 3,9 procentpunt naar 81,2 procent, een record voor de maand maart. Volgens de luchtvaartmaatschappij heeft dit ook te maken met de verschuiving van het begin van de paasvakantie naar maart in plaats van april. Het aantal vluchten dat Lufthansa uitvoerde in maart steeg met 8,1 procent naar 97.285 vluchten.

Kwartaal
In de eerste drie maanden van dit jaar vlogen 28,57 miljoen reizigers met Lufthansa. In het eerste kwartaal lag de bezettingsgraad op 77,8 procent, een stijging van 1,7 procentpunt ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Ook het aantal vluchten steeg in het eerste kwartaal met 8,5 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar, naar 267.857.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button