General aviationOverig nieuwsProfessional

LVNL vernieuwt samenwerking met luchtvaartorganisaties

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), koepelorganisaties uit de General Aviation (AOPA, KNVvL en NACA) en het Commando Luchtstrijdkrachten hebben hun samenwerking vernieuwd, zo meldt LVNL.

Samenwerking
De verschillende organisaties hebben een nieuw samenwerkingsverband getekend. Doordat Nederland een druk luchtruim heeft, is het belangrijk dat de verschillende gebruikers van het luchtruim goed van elkaars belangen en vraagstukken op de hoogte zijn. Door de hernieuwde samenwerking betrekken alle partijen elkaar vroegtijdig in activiteiten die betrekking hebben op de kleine luchtvaart en luchtsporten.

Afspraken
General manager Procedures bij LVNL, Jurgen van Avermaete zegt over de nieuwe samenwerkingsovereenkomst: “LVNL maakt samen luchtvaart mogelijk, voor alle luchtruimgebruikers. Ik ben dan ook verheugd dat we nieuwe samenwerkingsafspraken hebben met de belangenverenigingen voor General Aviation”.

Moderniseren
LVNL laat weten dat de informatieverstrekking die nodig is voor vluchtvoorbereiding en uitvoering te moderniseren. Veel piloten maken gebruik van een app voor technische ondersteuning ter voorbereiding van een vlucht. De LVNL wil de dienstverlening naar General Aviation op aanpassen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close