fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Meer leveringen voor Boeing dan Airbus

Vliegtuigbouwers Boeing en Airbus hebben de aantallen van het eerste kwartaal bekend gemaakt, daaruit blijkt dat Boeing 63 meer vliegtuigen geleverd heeft.

Boeing
De Amerikaanse vliegtuigbouwer overhandigde in de eerste drie maanden van dit jaar 184 vliegtuigen aan klanten. het meest geleverde toestel is de 737, waarvan er 132 geleverd zijn. Op de tweede plaats staat de Boeing 787 met 34 leveringen en de derde plaats gaat naar de 777 waarvan er 12 aan de man gebracht zijn. Er werden ook nog vier 767’s en twee 747’s geleverd.

Airbus
Bij de Europese vliegtuigbouwer rolden in totaal 121 verschillende vliegtuigen uit de fabriek. Dat zijn er elf minder dan de geleverde Boeing 737’s. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar zijn er vijftien vliegtuigen minder door Airbus geleverd. De vliegtuigen van de A320 familie zijn het meest populair, zo leverde Airbus er nog 45 in maart.

Rivalen
De twee rivalen beleven roerige tijden. Zo kaapte Boeing Hawaiian Airlines als enige klant voor de A330neo weg bij Airbus. De vliegtuigbouwer uit Toulouse kon wel het programma voor de A380 redden door een deal met Emirates.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button