fbpx
MilitairNaast het nieuwsProfessional

Dassault wil leidende rol in nieuwe Europese fighter

De Franse vliegtuigbouwer Dassault wil een leidende rol op zich nemen bij de ontwikkeling van een nieuw Europees gevechtsvliegtuig. Dit stelt ceo Éric Trappier tegenover het Duitse weekblad WirtschaftsWoche.

Volgens diverse media presenteren Airbus en Dassault eind april samen een plan om een nieuw gevechtsvliegtuig te ontwikkelen. Dit toestel moet de tegenhanger worden van de Amerikaanse F-35.

Grote rol
De ceo van Dassault ziet een grote rol voor zijn bedrijf. “We kunnen de leiding nemen”, aldus Éric Trappier. Met Dassault als leider, krijgt het veel grotere Airbus, een kleinere rol.

Succes
Trappier meent dat een Europees toestel alleen succesvol kan zijn als zijn bedrijf de leiding neemt. “Feit is dat wij het enige bedrijf zijn dat van A tot Z een volledig gevechtsvliegtuig kunnen bouwen”, stelt de ceo.

Rafale
Dassault ontwikkelde in 2000 de Rafale voor de Franse luchtmacht. Het toestel wordt inmiddels ook gebruikt door de Egyptische luchtmacht.
Naast de Rafale komen ook de Eurofighter Typhoon en de Saab Gripen van Europese bodem. Die toestellen kunnen niet concurreren met de F-35.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button