MilitairOverig nieuwsProfessional

Dassault wil leidende rol in nieuwe Europese fighter

De Franse vliegtuigbouwer Dassault wil een leidende rol op zich nemen bij de ontwikkeling van een nieuw Europees gevechtsvliegtuig. Dit stelt ceo Éric Trappier tegenover het Duitse weekblad WirtschaftsWoche.

Volgens diverse media presenteren Airbus en Dassault eind april samen een plan om een nieuw gevechtsvliegtuig te ontwikkelen. Dit toestel moet de tegenhanger worden van de Amerikaanse F-35.

Grote rol
De ceo van Dassault ziet een grote rol voor zijn bedrijf. “We kunnen de leiding nemen”, aldus Éric Trappier. Met Dassault als leider, krijgt het veel grotere Airbus, een kleinere rol.

Succes
Trappier meent dat een Europees toestel alleen succesvol kan zijn als zijn bedrijf de leiding neemt. “Feit is dat wij het enige bedrijf zijn dat van A tot Z een volledig gevechtsvliegtuig kunnen bouwen”, stelt de ceo.

Rafale
Dassault ontwikkelde in 2000 de Rafale voor de Franse luchtmacht. Het toestel wordt inmiddels ook gebruikt door de Egyptische luchtmacht.
Naast de Rafale komen ook de Eurofighter Typhoon en de Saab Gripen van Europese bodem. Die toestellen kunnen niet concurreren met de F-35.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close