AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Emirates schrapt vluchten; Amsterdam blijft gespaard

Luchtvaartmaatschappij Emirates schrapt deze zomer een aantal vluchten omdat er niet voldoende piloten zijn. De route naar Amsterdam blijft twee keer per dag uitgevoerd worden, bevestigt een woordvoerder van Emirates desgevraagd aan Up in the Sky.

De maatschappij komt volgens het Arabische GulfNews ongeveer honderd tot honderdvijftig piloten tekort in de zomer. Daarom wordt een aantal vluchten geschrapt. Volgens ceo Tim Clark zit Emirates “wat krap in de piloten”. De ceo verwacht dat er na de zomermaanden weer voldoende piloten zijn.

Minder
Emirates schrapt tussen eind april en juli op zeven routes diverse vluchten. De maatschappij vliegt minder naar München, Oslo, Fort Lauderdale, Miami, Kuala Lumpur en Phuket.

Londen
Ook druk bevlogen routes als Dubai-Bangkok en Dubai-Londen Heathrow worden getroffen. Op beide luchthavens vliegt Emirates nu nog zes keer per dag. Naar Londen wordt één vlucht geschrapt, naar Bangkok

Amsterdam
De ingreep in de vluchten heeft geen gevolgen voor de vluchten naar Amsterdam en Brussel, laat Emirates weten. De maatschappij vliegt twee keer per dag met een A380 naar Amsterdam. Naar Brussel wordt dagelijks een Boeing 777 ingezet.

Wervingsactie
Om meer piloten te werven, begint Emirates in diverse landen een wervingsactie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button