IndustrieOverig nieuwsProfessional

Rusland dreigt export titanium voor Boeing te blokkeren

Het Russische parlement dreigt een pakket maatregelen aan te nemen waardoor de export van titanium naar de Verenigde Staten geblokkeerd wordt. Dit meldt het Russische persbureau RIA. Titanium is een belangrijke grondstof voor vliegtuigbouwer Boeing.

De maatregelen kunnen ingezet worden als de Verenigde Staten sancties instellen tegen Rusland. In het pakket van maatregelen zit onder andere een verbod op Amerikaanse landbouwproducten, tabak en alcohol.

Sancties
Ook wordt voor Amerikaanse airlines een hoger tarief gerekend als ze gebruik willen maken van Russische luchtverkeersleiding. Daarnaast dreigt ook de uitvoer van titanium naar de Verenigde Staten gestaakt te worden.

Boeing
Een exportverbod zou slecht nieuws betekenen voor Boeing. Rusland is één van de grootste titanium-producenten ter wereld. Het metaal wordt in veel vliegtuigen gebruikt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close