AirlinesFrequente reizigerNieuws

Vakbond wil langdurige pilotenstaking bij Vueling

De Spaanse vakbond Sepla roept de piloten van Vueling op om in april en mei vier dagen het werk neer te leggen. De vakbond vindt dat de maatschappij te weinig duidelijkheid geeft over cao-onderhandelingen.

Vueling onderhandelt met de vakbonden over een nieuwe cao, maar dat gaat Sepla niet snel genoeg. De vakbond stelt dat de maatschappij de onderhandelingen bewust vertraagt. Daarnaast schendt de maatschappij volgens Sepla voorwaarden uit de cao.

Salaris
De ergernis van de vakbond zit ‘m onder andere in de salarissen die Vueling biedt. Sepla stelt dat het salaris “veel lager” is dan wat concurrerende airlines bieden. Tijdelijke vakanties en rusttijden worden daarnaast niet goed geregeld.

Bases
Vueling breidt op dit moment het aantal buitenlandse bases uit. Dat dit buiten Spanje gebeurt, is volgens Sepla in strijd met de Spaanse cao’s. De bases die in het buitenland geopend worden, zouden onder Spaanse arbeidsvoorwaarden opgezet moeten worden. Dat gebeurt niet.

Staking
Om Vueling te bewegen om de onderhandelingen anders in te steken, roept Sepla de Spaanse piloten op om op 25 en 26 april het werk neer te leggen. Daarna wordt ook op 4 en 5 mei niet gevlogen. Vueling heeft in Spanje op dit moment dertien bases.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button