fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

American houdt optie open voor Boeing 797

Ondanks de recente order van American Airlines voor 47 Boeing 787’s houdt de maatschappij de optie open voor de aanschaf van de toekomstige New Mid-market Airplane (NMA), vaak aangeduid als Boeing 797. Dat zei bestuurslid David Seymour tijdens een handelsconferentie in Orlando meldt FlightGlobal.

Vervangen
Het moment waarop de Dreamliners geleverd worden biedt volgens Seymour ruimte voor het nieuwe type, al zijn veel definitieve specificaties van de NMA nog niet bekend. Bij de besluitvorming voor de aanschaf van de Boeing 787 heeft ook de NMA een rol gespeeld, aldus Seymour. De NMA zou geschikt zijn om op een aantal routes de Boeing 767, de veel grotere 777-200 en de Airbus A330’s te vervangen.

NMA
Boeing ontwikkelt de NMA als opvolger van de Boeing 767 en 757, om het segment tussen de 737 en de 787 op te vullen. De productie van de 767 gaat voorlopig door, maar de 757 wordt al jaren niet meer gebouwd. Met de 737 MAX 200 richt Boeing zich voorlopig op maatschappijen die vervanging zoeken voor de oude 757’s.

De NMA krijgt een capaciteit van 200 tot 270 zitplaatsen. Vanaf medio 2020 moet het op de markt komen. Rond die tijd ontvangt American haar laatste Dreamliners.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button