AirlinesCargoNieuwsProfessional

FedEx laat piloten in containers slapen tijdens vlucht

Pakjesvervoerder FedEx Express introduceert een aantal slaapcontainers voor de eigen piloten. In de containers kunnen piloten tijdens de vlucht uitrusten. Dit meldt de website MRO-network.com.

De containers zijn voorzien van stroom en airconditioning om de piloten comfort te bieden terwijl ze rusten. In iedere container is plaats voor twee vliegers. Tijdens de vlucht staan de containers in het ruim, tussen de andere vracht. FedEx zet de containers als eerste in in de Boeing 767-300.

Extra rust
Het eerste toestel vliegt tussen Memphis en Viracopos-Campinas in Brazilië. De vluchtduur tussen beide luchthavens bedraagt ongeveer acht uur. Zonder de containers moet FedEx op een aantal long-haul vluchten ervoor zorgen dat de piloten extra kunnen uitrusten.

Vloot
De containers komen niet in alle 767’s die FedEx heeft. Het bedrijf heeft 55 exemplaren en laat daarvan 25 toestellen uitrusten met de containers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button