AirlinesFrequente reizigerNieuws

Stakingen Air France houden aan

De loononderhandelingen de afgelopen dagen tussen Air France en de Franse vakbonden zijn niet opgeschoten. De maatschappij zegt dat de gesprekken zijn gestaakt. Maandag praat men verder.

Stakingen
Het plan om vier dagen te staken, waaronder aanstaande dinsdag en woensdag blijft volgens de bonden behouden. De week daarop, op 23 en 24 april, zijn ook werkonderbrekingen gepland. De staking van afgelopen woensdag zorgde ervoor dat 30 procent van de vliegtuigen aan de grond bleef.

Loonsverhoging
De vakbonden willen dat Air France een loonsverhoging doorvoert van 6 procent. Air France besteed liever meer geld aan vlootvernieuwing en komt niet verder dan 2 procent meer salaris voor dit jaar. Voor de jaren daarna wil de maatschappij tot en met 2021 jaarlijks 3,6 procent loonsverhoging doorvoeren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button