AirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

El Al plant laatste vlucht Boeing 747

De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft de laatste vlucht gepland voor haar Boeing 747. Op 31 maart 2019 wordt door de carrier voor het laatst een Jumbojet ingezet, op de route Bangkok – Tel Aviv, zo blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.

Dreamliner
El Al faseert net als veel andere maatschappijen de 747 uit. De toestellen worden vervangen door Boeing 787 Dreamliners. Op dit moment vliegen er nog vier 747-400’s onder de vlag van El Al. De toestellen zijn gemiddeld bijna 23 jaar in dienst.

Boeing 767
Tot 2020 faseert de maatschappij ook de Boeing 767 uit, waarvan nog zeven toestellen in gebruik zijn. El Al heeft bij Boeing zeven 787-8’s besteld en negen 787-9’s. De eerste vier 787-9’s zijn inmiddels geleverd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button