NieuwsOpmerkelijkProfessional

Nieuwe ‘achtbaanstoel’ onthuld voor grotere capaciteit

Met name prijsvechters proberen steeds meer passagiers per vlucht te vervoeren door de stoelen dichter op elkaar te zetten. Stoelen worden ook steeds dunner, zodat ze nog dichter op elkaar kunnen staan. En nu is er een nieuw alternatief.

Achtbaanstoel
Vliegtuigstoelontwikkelaar Aviointeriors presenteerde tijdens de Aircraft Interiors Expo in Hamburg een nieuwe versie van de omstreden SkyRider. Een soort achtbaanstoel, waar passagiers tegenaan kunnen leunen.

Beenruimte
Voordeel van het nieuwe concept is dat beenruimte geen issue meer is. De benen kunnen de hele vlucht gestrekt blijven. En dat terwijl er meer passagiers in het vliegtuig passen. Bovendien zijn de stoelen volgens de ontwikkelaar beduidend lichter dan bestaande exemplaren. Wat nog wel een probleem kan zijn is de beperkte ruimte voor bagage. Onder de stoel is geen ruimte, en de bagagevakken moeten worden aangepast om de vrije ruimte boven de stoelen te vergroten.

Klanten
De fabrikant uit Italië kwam in 2010 ook al eens in het nieuws met een vergelijkbaar ontwerp van de sta-stoel. Met het doel om met name prijsvechters te interesseren werd de stoel gepresenteerd, maar er heeft zich tot dusver geen maatschappij gemeld. Met de SkyRider 2.0 probeert de ontwikkelaar het opnieuw.

Ryantair
Mogelijk word Ryanair gezien als potentiële klant voor de ‘ultra high density’-opstelling. Ryanair-topman Michael O’Leary liet in 2010 al eens merken geïnteresseerd te zijn in staplaatsen. Of de nieuwe stoel nu wel op klandizie kan rekenen zal de toekomst uitwijzen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close