LiefhebberNaast het nieuwsSchiphol AirportVideo

Terugkijken: Schiphol maakt zich op voor meer Jumbojets

Deze keer kijken we terug naar 1975. Schiphol opent de voormalige D-pier, introduceert dubbele aviobruggen om grote vliegtuigen als de Boeing 747 sneller af te kunnen handelen, en vernieuwt de passagierslounges.

Video
De uitbreiding was nodig om in de jaren daarna ruimte te bieden voor 18 miljoen passagiers. Steeds vaker kwamen luchtvaartmaatschappijen met grote vliegtuigen naar de luchthaven. Ook nieuw werd een geavanceerd systeem geïntroduceerd om nauwkeurig de positie van het toestel voor de gate te kunnen bepalen en het inparkeren voor piloten makkelijker te maken.

Kijk hier de beelden:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button