fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Actiedreiging bij afhandelaars Schiphol in meivakantie

FNV Luchtvaart heeft drie afhandelaars op Schiphol een ultimatum gesteld. Als Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport daar niet op ingaan, dreigen acties in de drukke meivakantie.

Ultimatum
Dat laat de vakbond weten. De cao-onderhandelingen zijn bij alledrie de afhandelaars van passagiers en vracht, stukgelopen. FNV Luchtvaart stelt hen nu een ultimatum tot donderdag 12:00 uur, om op de eisen in te gaan.

Acties
“Doen zij dat niet, dan volgen er gezamenlijke acties”, aldus de vakbond. De gesprekken over nieuwe arbeidsvoorwaarden bij de drie grote spelers op de luchthaven zijn spaak gelopen op loon, werkdruk en roosters. “De FNV constateert dat de loonontwikkeling van de medewerkers soms jaren stilstaat of achterblijft bij de inflatie.”

Reizigers
Volgens de bond gaat het om 1.650 medewerkers bij Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport. Deze bedrijven verzorgen onder meer de bagage-afhandeling en bemannen de incheckbalies op de luchthaven. De bond stelt dat reizigers in eerste instantie weinig last zullen hebben van eventuele acties. “Maar aangezien er in de meivakantie een extreme drukte op Schiphol wordt verwacht, is de kans aanwezig dat reizigers langer zullen moeten wachten op hun bagage.”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button