Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Actiedreiging bij afhandelaars Schiphol in meivakantie

FNV Luchtvaart heeft drie afhandelaars op Schiphol een ultimatum gesteld. Als Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport daar niet op ingaan, dreigen acties in de drukke meivakantie.

Ultimatum
Dat laat de vakbond weten. De cao-onderhandelingen zijn bij alledrie de afhandelaars van passagiers en vracht, stukgelopen. FNV Luchtvaart stelt hen nu een ultimatum tot donderdag 12:00 uur, om op de eisen in te gaan.

Acties
“Doen zij dat niet, dan volgen er gezamenlijke acties”, aldus de vakbond. De gesprekken over nieuwe arbeidsvoorwaarden bij de drie grote spelers op de luchthaven zijn spaak gelopen op loon, werkdruk en roosters. “De FNV constateert dat de loonontwikkeling van de medewerkers soms jaren stilstaat of achterblijft bij de inflatie.”

Reizigers
Volgens de bond gaat het om 1.650 medewerkers bij Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport. Deze bedrijven verzorgen onder meer de bagage-afhandeling en bemannen de incheckbalies op de luchthaven. De bond stelt dat reizigers in eerste instantie weinig last zullen hebben van eventuele acties. “Maar aangezien er in de meivakantie een extreme drukte op Schiphol wordt verwacht, is de kans aanwezig dat reizigers langer zullen moeten wachten op hun bagage.”

Tags

Eva Schouten

Senior editor. Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Behalve voor Up in the Sky, werkt Eva als freelancer voor het Algemeen Dagblad en andere kranten van De Persgroep.

Gerelateerde artikelen

Back to top button