fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessional

AirAsia X ziet toch af van aankoop A350’s

AirAsia X ziet af van de aankoop van tien Airbus A350’s, zo meldt Reuters. De Maleisische luchtvaartmaatschappij heeft tien van deze toestellen bij Airbus op de bestellijst staan, maar zet de koop niet door.

Duur
Tony Fernandes, topman bij de AirAsia X groep, zegt tijdens een live chatgesprek op Facebook dat de A350 niet het toestel is dat zij gaan kopen, “te duur, de prijs voor tickets zullen hierdoor stijgen”, aldus Fernandes. In juni 2009 plaatste de maatschappij een bestelling van tien A350’s bij Airbus. Later bestelde de airline nog 66 A330neo’s.

Boeing
Volgens bronnen van Reuters die bekend zijn met de materie, is AirAsia X ook in gesprek met Boeing om eventueel de 787-10 te kopen. Het is ook mogelijk dat de maatschappij de A350’s inruilt voor andere Airbus toestellen. Eerder gaf Fernandes al aan naar andere toestellen te kijken dan de A350.

Prijskaartje
De catalogusprijs voor een A350-900 bedraagt 317,4 miljoen dollar (256,69 miljoen euro). De tegenhanger van Boeing, de 787-10, heeft een prijskaartje van 325,8 miljoen dollar (263,48 miljoen euro). Luchtvaartmaatschappijen ontvangen vaak grote kortingen als zij een bestelling plaatsen bij een vliegtuigbouwer.

Commentaar
Een woordvoerster van de AirAsia groep kon geen commentaar geven over de geannuleerde A350 bestelling of over eventuele gesprekken met Boeing.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button