fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Banenstelsel Schiphol weer op volle sterkte

Net voor de grote voorjaarsdrukte losbarst, is het banenstelsel van luchthaven Schiphol weer op volle sterkte. De Polderbaan is sinds zondagavond weer open. Zo laat Schiphol weten.

Baan
De Polderbaan moet er nu weer drie jaar tegenaan kunnen; in 2021 is deze aan de beurt voor groot onderhoud en wordt de hele baan onderhanden genomen. In de afgelopen drie weken is onder andere het asfalt gerepareerd.

Levensduur
“We hebben ervoor gekozen om zogeheten levensduur verlengend onderhoud uit te voeren om een periode van drie jaar te overbruggen”, aldus Schiphol. Over een lengte van 500 meter en de volle breedte is het asfalt in de afgelopen weken vernieuwd. Ook zijn markeringen bijgewerkt en de verlichting nagelopen.

Vliegverkeer
Zo’n honderdvijftig medewerkers van bouwbedrijf Heijmans hebben in ploegen gewerkt om de klus gedaan te krijgen. Als gevolg van de tijdelijke sluiting van de Polderbaan werd al het vliegverkeer verdeeld over de Buitenveldertbaan, de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button