AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste A330neo Wow Air krijgt vorm | foto

De eerste A330neo voor de IJslandse lagekostenmaatschappij Wow Air bevindt zich in de afrondende bouwfase. Later dit jaar maakt het toestel haar debuut bij de carrier.

Assemblage
Op beelden van de assemblagelijn in Toulouse is te zien dat het staartstuk op zijn definitieve positie is gezet. Binnenkort worden ook de twee Rolls-Royce Trent 7000-motoren aan de vleugels bevestigd. Vervolgens zullen testvluchten worden uitgevoerd.

Verre vluchten
De maatschappij zal vier A330neo’s op leasebasis in gebruik nemen. De toestellen worden ingezet op het trans-Atlantische netwerk vanuit thuisbasis Reykjavik, waar ook Amsterdam onderdeel van uitmaakt. De nieuwe vliegtuigen bieden Wow Air de mogelijkheid om directe verbindingen te openen met verre bestemmingen als Honolulu en Hongkong.

Primeur
Wow Air is de tweede maatschappij die het vliegtuigtype ontvangt. De vliegtuigen worden ondergebracht bij CIT Aerospace, die ze voor twaalf jaar verhuurt aan de IJslandse maatschappij. TAP Portugal had eerder dit jaar de primeur met de A330-900 en neemt deze rond de zomer in gebruik.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button