fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Embraer leverde in Q1 minder vliegtuigen dan vorig jaar

Embraer leverde in het eerste kwartaal van dit jaar 25 vliegtuigen, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer. Dat zijn er 8 minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Leveringen
Embraer bracht dit jaar in het eerste kwartaal 25 vliegtuigen aan de man. In totaal rolden 14 commerciële vliegtuigen en 11 businessjets van de band. Er werden elf E175’s en drie E190’s aan airlines overgedragen. De andere leveringen, bestaande uit drie Phenom 100’s, vijf Phenom 300’s, twee Legacy 450’s en één Legacy 500 werden aan niet-commerciële klanten geleverd.

2017
In totaal leverde de Braziliaanse vliegtuigbouwer dit jaar acht vliegtuigen minder dan in het eerste kwartaal van 2017. Toen stond de teller op 18 commerciële toestellen en 15 businessjets.

Orderboek
Het orderboek van Embraer ziet erop 31 maart van dit jaar als volgt uit. Er staan 1.835 bestellingen op de lijst, 487 opties en het aantal geleverde toestellen staat op 1.414. Voor de Embraer E175 staan de meeste orders in het boek, namelijk 603, waarvan er al 511 van de band gerold zijn. Op de tweede plaats staat de E190 met 592 bestellingen waarvan er 549 al zijn overgedragen aan klanten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button