Business jetsInnovatieOverig nieuws

Businessjet Bombardier van New York naar Hong Kong

De Global 7000, de grootste businessjet van Bombardier, kan 300 nautische mijl (555,6 kilometer) verder vliegen dan in de oorspronkelijke plannen. Hiermee kan het toestel volgens de Canadese vliegtuigbouwer een ongekende afstand afleggen.

Global
De afstand die de Global 7000 kan overbruggen bedraagt 7.700 nautische mijl (14.260,4 kilometer). Het toestel is aan een intensief testprogramma onderwerpen, zo zijn er meer dan 1.800 uur aan vluchttesten uitgevoerd. De eerste levering voor de Global 7000 wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.

Verder
Het toestel kan volgens Bombardier verder vliegen dan enig andere businessjet op de markt. Na de testperiode, die begon in 2016, kan de Global 7000 directe vluchten uitvoeren tussen bijvoorbeeld New York en Hong Kong of Singapore en San Francisco.

Snelheid
De privéjet kan bijna zo snel als de snelheid van het geluid vliegen. Het toestel kan een topsnelheid van 0,995 mach halen, omgerekend rond de 1200 kilometer per uur.

Meerdere
David Coleal, topman bij Bombardier ziet in de Global 7000 de ultieme businessjet: “We zijn ongelooflijk enthousiast dat we onze trouwe klanten een vliegtuig kunnen aanbieden dat simpelweg geen meerdere heeft.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button