NL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol komt op stoom met windmolenstroom

De Schiphol Group heeft een duidelijke stap gezet in het streven om alle benodigde stroom voor haar luchthavens in 2020 via nieuwe windmolens op te wekken.

Schiphol
Dankzij de opening van het nieuwe windmolenpark Autena, wordt 10 procent van alle benodigde stroom voor Schiphol, Rotterdam Airport, Lelystad en Eindhoven nu door nieuwe windmolens geleverd.

Luchthavens
Op het park staan drie molens; twee daarvan leveren groene stroom aan de Schiphol Group. Die zijn goed voor ongeveer 20 gigawattuur stroom per jaar. De luchthavens die onder de Schiphol Group vallen, verbruiken circa 200 gigawatt op jaarbasis.

Duurzaam
De elektriciteit die Schiphol nu gebruikt, is ook al groen. Maar het doel van het luchthavenbedrijf is om de stroom via nieuwe windmolens op te wekken zodat geen beroep gedaan hoeft te worden op andere bronnen. “En groeit het totale aanbod van duurzame stroom in Nederland.”

GreenTower
Het bedrijf is een meerjarige samenwerking aangegaan met energiebedrijf Eneco. De windmolens die nu operationeel zijn, in Vianen, hebben ook een naam gekregen: Flying Electric en GreenTower. De namen zijn bedacht door scholieren van de basisschool.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/