AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Air France legt laatste bod op tafel

Het management van Air France heeft een laatste bod op tafel gelegd aangaande de loonsverhoging voor de werknemers, zo meldt de maatschappij. Ze hopen hiermee een einde te maken aan de stakingen.

Loonsverhoging
Aanvankelijk eisten de vakbonden een loonsverhoging van zes procent, maar wilden uiteindelijk water bij de wijn doen. Een loonsverhoging van 3,8 procent vanaf april en nog een verhoging van 1,3 procent vanaf oktober. Air France komt nu met een eindbod.

Eindbod
Dat eindbod houdt in dat Air France bereidt is om een extra één procent loonsverhoging te bieden, wat neerkomt op twee procent loonsverhoging vanaf april. Daarnaast wil Air France het loon met vijf procent verhogen over de komende drie jaar, wat neerkomt op 1,65 procent meer loon per jaar.

Stakingen
Het bod dat Air France op tafel gelegd heeft, kan door de vakbonden op vrijdag 20 april ondertekend worden. Als de bonden hiermee akkoord gaan, komt er een einde aan de stakingen die vanaf februari gehouden werden. Of de vakbonden gaan tekenen is niet bekend. Pilotenvakbond SNPL laat weten dat de stakingen doorgaan, omdat “het voorstel van de directie een echte illusie” is.

Kosten
Volgens Air France komen de kosten van de stakingen, inclusief die van 17 en 18 april, rond de 220 miljoen euro te liggen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button