Business jetsOverig nieuwsProfessional

Eerste BBJ MAX 8 bijna klaar voor levering

Boeing vloog gisteren met de nieuwe businessjet, de BBJ MAX 8, naar de locatie waar het interieur in het vliegtuig wordt gemonteerd, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Eerste
De eerste BBJ MAX 8 is gebaseerd op de Boeing 737 MAX familie. Dit eerste toestel heeft een grotere brandstoftank waarmee er afstanden tot 12.297 kilometer kunnen worden afgelegd. Het toestel biedt ruimte aan acht personen en heeft een cabine van 95,2 vierkante meter. Het toestel is 39,5 meter lang en heeft een vleugelspanwijdte van 35,9 meter.

Weken
De BBJ MAX 8 heeft, volgens Greg Laxton, hoofd van Boeing Business Jets, in de afgelopen weken vele belangrijke fases doorlopen. Zo heeft de eerste vlucht plaatsgevonden en heeft het toestel verschillende certificaten ontvangen. Tot nu toe zijn er iets minder dan 20 bestellingen binnengekomen voor de businessjets, die ook in de MAX 7 en MAX 9 varianten verkrijgbaar zijn.

Levering
Als het interieur in het vliegtuig gemonteerd is en alles verder naar verwachting verloopt, zal later in het jaar het toestel aan de nieuwe eigenaar worden overgedragen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button