NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Opvallende groei intercontinentale reizigers op Schiphol

In de afgelopen maand groeide het aantal intercontinentale reizigers op luchthaven Schiphol met 8,9 procent en dat is een opvallende stijging.

Europa
De groei van het aantal passagiers dat van, naar of via Schiphol naar bestemmingen buiten Europa reist, blijft doorgaans achter bij de groei van het Europese verkeer.

Intercontinentaal
In maart was dat niet het geval, zo blijkt uit de vervoercijfers die de luchthaven heeft gepubliceerd. Waar het aantal intercontinentale reizigers in de maand maart met bijna 9 procent toenam tot bijna 1,7 miljoen, bleef de groei van het Europese verkeer relatief achter. Het aantal reizigers binnen Europa pluste 7,2 procent tot zo’n 3,9 miljoen.

Kwartaal
In totaal reisden in maart ruim 5,5 miljoen passagiers via Schiphol. Dat is een stijging van 7,7 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In het eerste kwartaal kwam het totaal aantal reizigers uit op 15,2 miljoen. Een toename van 7,7 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017.

Vliegtuig
Over het eerste kwartaal bezien, blijft de groei van het aantal intercontinentale reizigers nog wel achter bij die van de passagiers die het vliegtuig pakten voor een reis binnen Europa. Intercontinentaal groeide in de eerste drie maanden van het jaar met 7,8 procent versus 8,5 procent.

Nachtvluchten
Het aantal nacht- en vrachtvluchten daalde in lijn met de voorgaande maanden ook weer in de maand maart. Het aantal nachtvluchten kwam 10,5 procent lager uit ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal vrachtvluchten zelfs 10,8 procent. Over het eerste kwartaal waren het dalingen van respectievelijk 12,9 en 7,4 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button