fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Wederom 30 procent uitval van vluchten Air France

Door de stakingen bij Air France valt ook op woensdag 18 april ongeveer 30 procent van de vluchten uit, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Staking
De stakingen van deze week hingen al geruime tijd in de lucht. Het personeel van Air France eist een loonsverhoging van 6 procent, de directie van de maatschappij zegt daar niet in mee te kunnen gaan.

Uitval
Voor morgen verwacht Air France dat 30 procent van de langeafstandsvluchten aan de grond blijft staan. Op vluchten naar middellangeafstandsbestemmingen zal de uitval 45 procent zijn en van de korteafstandsvluchten zal 20 procent niet vertrekken.

Werknemers
Van de werknemers die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van vluchten zoals de piloten, cabine crew en grondpersoneel, zal respectievelijk 31,1 procent, 22,4 procent en 13,8 procent het werk morgen neerleggen.

Volgende
Ondanks dat de directie van Air France met een eindbod is gekomen, blijven de vakbonden oproepen tot staking. Zij vinden het eindbod van de maatschappij een “illusie”. De volgende werkonderbrekingen zijn gepland voor dinsdag 23 en woensdag 24 april.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button