IndustrieOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Aanpassing 787-8 zorgt voor meer eenheid Dreamliners

Vliegtuigfabrikant Boeing voert aanpassingen door aan de achterkant van de 787-8, zo meldt post and courier op basis van een gesprek met Darrel Larson, hoofd operaties van het achterste deel van de romp bij Boeing.

Aanpassing
De aanpassingen die aan de achterkant van de 787-8 romp worden gedaan, zullen ervoor zorgen dat de verschillende dreamliners beter op elkaar aansluiten. Volgens Larson zullen de aanpassingen, die later in het jaar geïntroduceerd worden, de achterkant van de rompen van de Dreamliners bijna hetzelfde maken. Enkel de lengte verschilt tussen de 787-8 en -9 en -10 varianten.

Specificaties
Boeing wilde geen specificaties vrijgeven over de aanpassingen. Larson liet wel weten dat de lessen die zij geleerd hebben uit het bouwen van de achterkant van de 787-9, toegepast worden op de 787-8. De onderdelen die eerst van elkaar verschilden zullen in de toekomst “bijna identiek” worden.

Kosten
De beslissing om de achterkant van de 787-8 romp aan te passen aan de -9 en -10 modellen is genomen om zo de productiekosten naar beneden te brengen. Volgens Scott Hamilton, redacteur bij Leeham News and Comment, bestaat de kans dat in de toekomst de gehele 787 productie naar de fabriek in North Carleston verplaatst zal worden.

 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close